Nieuwe officiële hardlooproute in de Oudorperhout

Alkmaar heeft sinds kort twee nieuwe hardlooproutes. Eén in Graft/De Rijp en een in Oudorp. De route in Graft/De Rijp is 10 kilometer lang. Het traject in Oudorp is 5 kilometer en gaat onder meer over de monumentale Munnikenweg en langs de karakteristieke molens aan de Hoornse Vaart.

Kruising Kasteellaan en Munnikenweg

Op de kruising van de Kasteellaan en de Munnikenweg is een nieuw overzichtsbord geplaatst waarop de route is aangegeven. Ook staan er tips op van de trainers van atletiekvereniging Hylas voor beginnende en ervaren lopers. Wethouder Pieter Dijkman, zelf een fanatiek hardloper, vertelt dat de hardlooproutes zijn bedoeld om individuele lopers te faciliteren. “Hardlopen is bijzonder geschikt om veilig te blijven sporten in deze tijd van corona. Bovendien is het algemeen bekend dat regelmatig sporten het immuunsysteem versterkt.”

Fotografie: Nick Groesbeek

Geen gehoor, rechtdoor’

Aanleiding voor deze routes was de motie ‘Geen gehoor, rechtdoor’ die door de VVD, GroenLinks, SPA, OPA en BAS was ingediend bij de gemeenteraad van Alkmaar.  Alle loop- en wandelroutes staan op https://datalab.alkmaar.nl/Sport/ Kies bij themakaarten voor Sport-Wandelroutes