Voor Mekaar Oudorp biedt informatie, advies en praktische hulp. Bij Voor Mekaar kan jong en oud met allerlei vragen terecht, bijvoorbeeld over zorg, welzijn, financiën en sociale regelgeving. Voor Mekaar is een samenwerking en bestaat uit vrijwilligers en professionals van MEE & de Wering, WonenPlus Alkmaar, Humanitas, het Taalhuis, Wijkcentrum De Oever en buurthuis De Wachter. Momenteel krijgen we veel vragen binnen op het gebied van digitale ondersteuning bij het aanvragen van een Mantelzorgcompliment en de QR-code in de Corona Check App. Hier helpen we uiteraard graag bij! Hoewel iedereen weer zo mag binnenlopen bij Wijkcentrum De Oever en buurthuis De Wachter, vinden we het prettig als er vooraf een afspraak wordt gemaakt bij Voor Mekaar. Op deze manier weten we namelijk zeker dat we voldoende tijd en aandacht kunnen bieden. Het Informatiepunt Voor Mekaar is van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur te bereiken op (072) 5117311. Dit loopt via de receptie van Wijkcentrum De Oever.

Lees verder: scroll naar beneden

Taalcafé

Bij Voor Mekaar komen veel mensen die hun taalvaardigheden willen verbeteren. Dit kan door middel van individuele ondersteuning maar binnenkort zal ook het groepsaanbod verder uitgebreid worden. Vanaf november start namelijk het Taalcafé in Wijkcentrum De Oever. Hier kunnen mensen in kleine groepen Nederlands met elkaar spreken. We zijn hiervoor nog op zoek naar vrijwilligers. Je hoeft hiervoor geen achtergrond als docent te hebben. Het gaat om taalcontact, het oefenen van spreken en luisteren. Het is geen taalles. Praktische en alledaagse situaties kunnen dienen als oefenmateriaal. Je krijgt ondersteuning vanuit het Taalhuis, zo krijgen de vrijwilligers vooraf een training vanuit het Taalhuis. Voor meer informatie of aanmelding kun je terecht bij Voor Mekaar.

Oefenen.nl

De Bibliotheek Kennemerwaard biedt ook dit seizoen verschillende beginnerscursussen voor de computer of tablet en het internet in Wijkcentrum De Oever. In ongeveer vijf bijeenkomsten van een uur kan men de basisvaardigheden leren, zoals typen, mailen en de weg vinden op het internet. Maar ook werken met de digitale overheid. De cursussen zijn gratis. De bibliotheek neemt laptops mee om op te oefenen, maar een eigen laptop of tablet meenemen mag ook. Voor informatie en aanmelden kan contact worden opgenomen met Voor Mekaar.