ROB VAN BAVEL PLAYS BALLADS... THE MAENE SESSIONS


Jazz concert Rob van Bavel

Fotografie: Tom Beek

Er zou in 2021 eigenlijk helemaal geen jazzconcert zijn in Oudorp. De liefhebbers hadden zich daar al bij neergelegd. Zij kregen weer hoop toen bekend werd dat pianist Rob van Bavel had gevraagd of hij in De Terp een CD zou kunnen opnemen. Tijdens het concert van oktober 2020, toen hij speelde op de unieke Chris Maene Straight Strung Concert Grand CM//284 vleugel, was hem namelijk de fantastische akoestiek van het gebouw opgevallen.

Dat mooie compliment werd natuurlijk dankbaar aanvaard en, om een lang verhaal iets in te korten, Rob heeft zondag 10 oktober zijn album "Rob van Bavel plays ballads... The Maene sessions" opgenomen, spelend op dezelfde vleugel als vorig jaar.

Hij had voor deze gelegenheid weer twee topmusici meegebracht: Marcel Serierse (drums) en Frans van Geest (contrabas), beiden veelgevraagde musici, leden van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en hooggewaardeerde muziekdocenten.

Het concert zelf was weer een traktatie. Hoe kan het ook anders met zo’n bezetting. Mooie nummers, waaronder enkele ballads die op de CD komen, jazzy improvisaties en solo’s, ritsels en roffels van drummer Marcel en altijd de subtiele ondersteuning van de contrabas. De zaal was uitverkocht en enthousiast, wat bijdroeg aan een heerlijke sfeer in De Terp.