Plaatjesgekte in Oudorp

Plaatjesboeken

Iedereen kent wel de plaatjesboeken van voetballers. Boodschappen doen bij een specifieke winkel levert telkens enkele portretfotootjes van min of meer bekende spelers op. Leuk voor de mensen die van voetbal houden. De doelgroep van die acties is meestal de jeugd. Hoe anders is het gegaan met het initiatief van Albert Heijn om een historisch album over Oudorp uit te geven, een plaatjesboek met ruim 30 verhalen en 224 foto’s. Het waren nu vooral volwassen mensen die getriggerd werden. Het album sloeg in als een bom. Het grote enthousiasme, de fanatieke wil om alle foto’s te vergaren, en de gulle onderlinge ruilhandel met het doel iedereen te helpen aan een vol boek, het was hartverwarmend. Zelfs de schrijvers van de verhalen, die wel wisten dat de geschiedenis in Oudorp een “hot” item is, waren ondersteboven van de overweldigende belangstelling. De Stichting Historisch Oudorp kon in deze maanden 10 nieuwe donateurs begroeten.

Facebook

Voor de onderlinge ruilhandel is dankbaar gebruik gemaakt van Facebook. Vooral via Je bent een Oudorper alswerd veel aangeboden en gevraagd, zoals deze oproepen aantonen: Ik heb nog kaartjes. Stop ze van de week bij je in de bus, school is toch dichtbij. Voor mijn tante die in het klooster zit (zr Mul, geboren Oudorpse!)) lijkt het me leuk om een boek en veel losse kaartjes te verzamelen die jullie over hebben. Nu in Corona tijd komen de zusters bijna niet buiten en dan zou haar iets leuks te doen geven. Al die plaatjes van Oudorp, dat zou ze super vinden!

Heeft iemand nog een (bijna) leeg boek? En wie heeft er veel kaartjes? Ik kom ze graag halen! Heb er volgens mij wel veel voor je. Stuur maar even pb. Dan geef ik door wat ik heb Ik heb er nog een heleboel, je kan ze komen ophalen!! Heb je toevallig nog dubbele over?? Haal je ze op ? Of moet ik naar jou toekomen?

Wie heeft er nog plaatjes nodig, ik heb: 83 115 171 63 157 205 24 68 19 120 159 65 214 19 180 31 11 194 85 23 177 16 221 65 88 90 162 124 166 70 207 221 185 103 152 63 18 74 198 191

Wie kan mijn moeder helpen aan de laatste twee plaatjes. Nr. 48 en 89.

Albert Heijn rond de actie netjes af

Begin november is helaas is er een einde gekomen aan onze historische plaatjesactie. Heeft u uw album nog niet helemaal vol, maar heeft u wel heel veel dubbelen? Kom dan met ons ruilen! In deze tijd is het onmogelijk om een fysieke ruilbeurs te organiseren, maar toch willen wij u helpen om uw album vol te krijgen! Haal bij ons in de winkel een ruilbeursformulier en vul in welke plaatjes u nog moet. Lever vervolgens dit formulier weer in bij onze servicebalie. Omdat we iedereen een eerlijke kans willen geven, willen wij u wel vragen om zelf ook uw dubbele plaatjes hierbij in te leveren. Zodra wij de plaatjes voor u klaar hebben liggen, zullen wij dit kenbaar maken!