Terugblik op KunstCultuurWeekend 2019

Foto Rein Schouten

Het vierde KunstCultuurWeekend

Het vierde KunstCultuurWeekend in Oudorp en aangrenzende buurten had op zaterdag 18 en zondag 19 mei veel aantrekkingskracht op bezoekers.


Waar in de beginjaren de publieke belangstelling voor de kunstroute en de verschillende locaties waar culturele dingen werden gepresenteerd soms twijfelend was, is er inmiddels sprake van een duidelijke groei. De beeldend kunstenaars hebben zeer positieve geluiden laten horen over het aantal ontvangen bezoekers.


De start van het weekend, met op vrijdagavond de opening door wethouder Marcel van Zon, heeft een verrassend en leuk schilderij opgeleverd. De aanwezigen waren tot laat in de avond nog bezig het schilderij steeds mooier en kleurrijker te maken.


De KCW-band zorgde met een puik stukje muziek ervoor dat de dansvloer steeds bezet was.

Naar schatting enkele honderden geïnteresseerden fietsten of liepen op zaterdag- en zondagmiddag langs meer dan 40 beeldend kunstenaars (met een expositie in eigen atelier of op groepslocatie) of luisterden op verschillende locaties naar diverse soorten muziek.


Moderne muziek, klassieke muziek, speelse muziek, luistermuziek……… voor elk wat wils op verschillende podia. Nieuw dit jaar was het dansfestival: ook daar veel enthousiaste reacties gezien bij de goed bezette workshops op zondagmiddag.


“We zijn hard en goed bezig om Oudorp e.o. kunstzinnig en cultureel op de kaart te zetten. Het programma deugt kennelijk”, is de mening van initiatiefnemer Frans van den Bosch.

Bekijk de speciale KCW uitgave als u meer foto's van de werken van de kunstenaars, musici en dansers wilt zien.


Fotografie: Paul van Berkum

Klik op de foto's voor een vergroting