Kort nieuws Oudorp

Stichting Oudorperhout

Sinds 3 augustus 2020 is Stichting Oudorperhout een “algemeen nut beogende instelling” ofwel ANBI. Dat geeft donateurs de mogelijkheid hun gift(en) aan de stichting af te trekken in de aangifte inkomstenbelasting. Er wordt door de Belastingdienst onderscheid gemaakt tussen gewone giften en periodieke giften. Meer hierover lees je op de website van Stichting Oudorperhout: www.stichtingoudorperhout.nl Hier kan ook het schenkingsformulier gedownload worden.

ID-kaart krijgt nieuwe functie

Vanaf maandag 4 januari 2021 krijgt de Nederlandse identiteitskaart een inlogfunctie voor DigiD. De identiteitskaart moet het inloggen bij DigiD nog veiliger maken. Na het ophalen van uw nieuwe identiteitskaart krijgt u binnen 5 werkdagen een brief van DigiD met een pincode. Daarmee kunt u de identiteitskaart activeren. De nieuwe identiteitskaarten hebben een nieuwe chip, die verbinding kan maken met de DigiD-app op smartphones. Inloggen Door op deze manier in te loggen, kunt u uw gegevens inzien of wijzigen die extra gevoelig zijn. Zoals medische gegevens. Om deze gegevens goed te beschermen willen organisaties nog meer zekerheid dat de gegevens met de juiste persoon worden gedeeld. Inloggen met een identiteitskaart met behulp van de DigiD app geeft die extra zekerheid en zorgt voor maximale bescherming van iemands gegevens. De identiteitskaart wordt in 2021 duurder: € 4,50 extra voor personen van 18 jaar en ouder en € 1,54 extra voor personen jonger dan 18 jaar.

Historisch plaatjesboek Oudorp

Voor alle mensen die nog plaatjes missen! De Stichting Historisch Oudorp wil graag alle mensen die het album nog niet compleet hebben, helpen om de ontbrekende plaatjes te verkrijgen. Wij doen een oproep aan iedereen die plaatjes over heeft, deze af te willen staan aan de Stichting. U kunt ze afgeven aan of opsturen naar onze voorzitter Joop Duinmeijer, Kievietstraat 15, 1823 AC Alkmaar. Mensen die nog plaatjes nodig hebben, nodigen wij uit een lijst van ontbrekende fotootjes te mailen naar info@historischoudorp.nl of de lijst bij de voorzitter in de bus te doen. Op deze wijze voorkomen wij dat via facebook, of andere moeilijke manieren, mensen moeten gaan vragen en zoeken. Iedereen kan op deze wijze zo nog geholpen worden aan een compleet prachtig album. Hopend op uw medewerking, Stichting Historisch Oudorp