Kerstactie Buurthuis De Wachter

Elk jaar rond deze tijd mogen wij de ouderen in de wijk ontvangen voor een gezellige middag met hapjes, drinken en vertier. Helaas door de corona kon dit niet plaatsvinden.

Wij vonden dit echter zo vervelend dat we een nieuw idee kregen. Langs de deuren en een presentje brengen. Zo pakte we de lijst van de afgelopen 3 jaar erbij. Bedachten dat de alleenstaanden een mooi kerststukje zouden krijgen en de stelletjes een mandje met allerlei lekkers.

Een aantal sponsoren hebben geholpen. Aviateur Alkmaar, Bloemgoed 2.0, de kinderen van basisschool de Zes Wielen en Fresh Food Alkmaar.

Met een groepje vrijwilligers samen alles ingepakt en de volgende dag weggebracht. Wat een dankbaarheid, voldoening en het was hartverwarmend, dit waren de woorden van de vrijwilligers.

De ouderen reageerden met: wat lief, jullie denken aan mij, en dat in deze tijd, onder de indruk dat ze iets moois mochten ontvangen en zoveel glimlachen. Er werd niets verwacht maar toch maakte De Wachter budget vrij om iets te doen! Hele leuke reacties dus.

Sociaal cultureel werkster Monique Verwijmeren, vindt zo’n actie typerend, zeker in deze tijd van het jaar. Kunnen we de ouderen niet bij De Wachter bedienen dan dienen we de ouderen in de wijk! De vrijwilligers kwamen stuk voor stuk blij terug in het buurthuis de verhalen vertellen. Er zijn al appjes en mailtjes gestuurd om ons te bedanken. Daar doen we het voor! Mooie dag om het werkjaar mee af te sluiten! Tot in 2021, waarin De Wachter verder gaat om de wijk te bedienen en de bewoners te ondersteunen waar nodig!