Held van Alkmaar: Luus Verver

De oproep om een held van Alkmaar aan te melden kwam binnen en direct schoten onze gedachten naar Luus Verver, al jaren vrijwilliger bij o.a. buurthuis De Wachter. Ze is altijd inzetbaar en zet zich voor velen in. Net als haar man, Wim Verver, is zij een vriendelijk, sociaal en gezellig persoon. Altijd lachen en ook een goed gesprek.

Tijdens het begin van de coronaperiode, ontstond de vraag of iemand mevrouw Hoogendijk wilde ophalen zodat zij elke maandag toch naar buurthuis De Wachter kon komen. Luus bedacht zich niet en regelde dit. En na overleg met de familie was het geregeld, Luus haalt haar elke maandag op voor een kopje koffie. Dit is voor mevrouw Hoogendijk erg belangrijk omdat zij, naast haar dagbesteding en haar werkende kinderen, weinig heeft. Ze is erelid van het buurthuis en heeft zich jarenlang ingezet. Hiermee kunnen we wat terug doen.

Luus haalt haar op, met de juiste maatregelen ter bescherming en helpt haar overal bij, brengt haar terug naar huis en zorgt dat de jas aan en uit gaat. Oftewel alles rondom het bezoek aan De Wachter. Naast dit alles veegt Luus de vloer, voordat de conditietraining start, neemt de matten erna af, zet alles klaar. Zet koffie en thee op de maandag, heeft jaren bij het eetcafé geholpen, brengt elke maand de maandinfo van het buurthuis rond in de wijk en helpt bij de kerstmiddag. En nog veel meer.

Nadat Luus aangemeld was en zij door Teamvrijwillig gebeld werd, kwam ze bij ons met de vraag of wij iets afwisten van de aanmelding. Ze bleef bescheiden en zag zichzelf niet als held. Na de opsomming van onze redenen, moest ze bekennen dat het toch wel leuk was. “Maar ik sta niet graag in de belangstelling” “Klopt, maar daarom verdien je het juist”.

Op de dag van de uitreiking was Luus een soort van nerveus, zo leuk om te zien. Ze vond het toch wel spannend. Haar man, Wim, kwam ook gezellig langs, die wilde niets missen. Ik vond het zo leuk om te zien hoe trots haar man was op haar. “Meestal staat ze in de schaduw, dit verdient ze!” Ze mocht samen met mevrouw Hoogendijk even op de foto. Maar ook trots alleen! Tijdens de uitreiking zag je Luus glimmen van trots en dat is exact de reden dat wij haar opgaven, een echt Held van Alkmaar!