Recht op huursubsidie verruimd

Toeslagen zijn tegemoetkomingen in de kosten van uw huur, zorgverzekering, kind, of kosten van kinderopvang. Toeslagen worden toegekend en als voorschot uitbetaald door de Belastingdienst. Het kan om aardig wat geld gaan. Of u hiervoor in aanmerking komt, hangt onder meer af van uw inkomsten, vermogen en woonsituatie.

Er zijn vier toeslagen: huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag.

In 2020 hebben meer mensen recht op huurtoeslag!

Door een wijziging in de Wet op de huurtoeslag krijgen in 2020 115.000 extra huishoudens recht op huurtoeslag. Dit komt door het wegvallen van de harde inkomensgrenzen.

Nu is het nog zo dat u vanaf een bepaald inkomen elk recht op huurtoeslag verliest. Voor eenpersoonshuishoudens ligt die grens in 2019 bijvoorbeeld op €22.700,-. Verdient u een euro meer? Dan heeft u helemaal geen recht meer op huurtoeslag. Vanaf 1 januari 2020 loopt de huurtoeslag geleidelijk terug bij een hoger inkomen.

Nog geen toeslagen aangevraagd?

De sociaal-juridisch dienstverleners van MEE & de Wering zijn door de Belastingdienst aangewezen als toeslagenservicepunt, en zijn goed thuis in de toeslagen. Zij kunnen samen met u bekijken of u voor één of meerdere toeslagen in aanmerking komt. Ook kunnen zij u eventueel ondersteunen bij de aanvraag, of een toeslagenbeschikking controleren aan de hand van uw inkomensgegevens.

U kunt de meeste toeslagen over 2019 nog aanvragen tot 1 september 2020.

Afspraak maken of meer informatie?

Voor informatie, advies of het maken van een afspraak kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur telefonisch contact met ons opnemen, op telefoonnummer 088-0075000.

E-mailen kan ook, op info@meewering.nl. Zie ook www.meewering.nl voor meer informatie.