De RAADHUIS Pinksterun
vervroegd

In 2020 organiseert Alkmaar Sport de RAADHUIS Pinksterun op vrijdagavond 29 mei en niet op de traditionele Pinksterzondag. Op het programma staan de Kinderun, 5 km, 10 km en business run voor bedrijventeams. De Pinksterun is een run dwars door de Alkmaarse Oudorperpolder. Het belooft een feestelijk evenement te worden. Jong en oud, beginner of ervaren; iedereen kan meedoen aan de run. Naast de sportieve insteek, staat het sociale aspect centraal.

 Vrijdagavond

“Wij kregen veel vragen of we de run niet op een andere dag konden organiseren,” vertelt Marlou Zuurbier van Alkmaar Sport. “Het Pinksterweekend is altijd een druk weekend met veel evenementen. Wij zijn blij met 800 deelnemers maar door de vraag te honoreren en de run naar de vrijdagavond vóór Pinkster te verplaatsen, hopen we nog meer lopers aan ons te binden. “

Inschrijving

Inschrijven voor de RAADHUIS Pinksterun kan via www.raadhuispinksterun.nl. Deelname aan de Kidsrun (voor basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8) kost € 2,-. Deelname aan de 5 km bedraagt € 8,- en aan de 10 km € 12,-. Een bedrijventeam, bestaande uit 8 renners, betaalt € 100,- voor de 5 km en € 150,- voor de 10 kilometer run. De start en finishlocatie is bij v.v. Kolping Boys, de run sluit af met een Pinksterfeest.