DAG & DAUW – Oudorp

Culturele activiteiten in Alkmaar voor iedereen vanaf 60 jaar

www.dagendauwagenda.nl


Iedere donderdag van 10.00 – 11.30, van 7 februari t/m 11 april 2019

Dag & Dauw organiseert al een aantal jaren culturele ochtenden voor senioren in Alkmaar en omstreken. Het uitgangspunt is dat een groep 60-plussers een programmateam vormt, dat op regelmatige basis culturele activiteiten organiseert voor andere senioren. In Oudorp werken we samen met Wijkcentrum De Oever en Alkcare (locatie De Oldeburgh), waar de activiteiten afwisselend zullen plaatsvinden. Hieronder vindt u een overzicht van de eerste activiteiten van het nieuwe seizoen. Benieuwd naar de overige activiteiten? Ga dan naar onze website: www.dagendauwagenda.nl


Praktische informatie

Kaartverkoop: via onze website € 4,50 of reserveren € 5,00 telefonisch (072) 5404335 (van 13:30 – 22:00 uur; niet in de schoolvakanties). Locatie: wisselend in Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1 en De Oldeburgh, Herenweg 91. Toegang aan de deur: € 5,00 per persoon, inclusief een kopje koffie of thee.


Voorjaarsprogramma 2019


Hollands Porselein
Donderdag 7 februari | De Oldeburgh
Harold Bos

Kunsthistoricus en mede-eigenaar van Museum Huys Auerhaen Harold Bos zal ons alles vertellen over de productie van het eerste porselein in Holland in de periode 1750-1810.


Elkaar Tekenen
Donderdag 14 februari | Wijkcentrum De Oever
Inge Koetzier van H
ooff
Inge introduceert een levendige workshop portrettekenen waaraan iedereen mee kan doen. Deelnemers tekenen elkaar en dit geeft een bijzonder contact. En dat op Valentijnsdag!


Schone Lei
Donderdag 21 februari | Wijkcentrum De Oever
Mirjam van Esterik 

Ben je benieuwd waarom mensen eigenlijk (zoveel) spullen bewaren en wil je leren om anders naar bezit te kijken? Mirjam van Esterik is professional organizer en helpt ons met het opruimen en afstand doen van dierbare spullen.


Papieren Bloemen Maken
Donderdag 28 februari | Wijkcentrum De Oever
Manou Klerks

Onder leiding van Manou Klerks leren we verschillende technieken om een prachtige bloem te maken van crêpepapier en zijdevloeipapier. We maken bloemen die er altijd zullen zijn en nooit verwelken.


Ouder Worden Is Niet Voor Watjes
Donderdag 7 maart | De Oldeburgh
Guido Lamm

Misschien herkent u Guido Lamm wel van zijn deelname aan de The Voice Senior 2018. Op interactieve wijze brengt hij zijn programma ‘Ouder worden is niet voor watjes’ ten gehore; een selectie van de mooiste Nederlandse luisterliederen en kleinkunst.


Workshop Zigeunerdans
Donderd
ag 14 maart | Wijkcentrum De Oever
Mena Leila

Zigeuners verbeelden hun pijn en vreugde in hun dansen. Mena Leila leert ons de basispassen en handgebaren van de diverse stijlen van over de hele wereld, maar deelt ook achtergrondinformatie een beeldmateriaal.