Bouwplan West-Friese Poort

Inloopavond voor de buurt

Bouwplan West-Friese Poort

Op de hoek van het Oudorperdijkje en de Eilandswal is de initiatiefnemer Vink Bouw voornemens het bouwplan West-Friese Poort te realiseren. In mei 2018 is er een eerder informatieavond georganiseerd over het eerste ontwerp. Naar aanleiding van de opmerkingen die avond zijn, in overleg met de gemeente Alkmaar, in de afgelopen maanden nog diverse aanpassingen doorgevoerd in het plan. Deze aanpassingen zijn reeds gepresenteerd aan Stichting Schermereiland en worden op 16 april aan de buurt getoond.

Het programma is aangepast naar 30 woningen, waaronder het toevoegen van kleinere woningen. Daardoor is een grotere diversiteit ontstaan in het gebouw. Het volume van het gebouw is gewijzigd door het gebouw met één woonlaag te verlagen. Vanaf de Eilandswal zal het gebouw drie woonlagen omvatten, opbouwend naar vijf woonlagen op de hoek van de Schermerweg. De architectuur en uitstraling van het gebouw is ongewijzigd. Het parkeren voldoet aan de parkeernormen van de gemeente Alkmaar.

Inloopavond voor de buurt

Vink Bouw heeft, in overleg met de Stichting Het Schermereiland en de gemeente Alkmaar, de buurtbewoners uitgenodigd voor een inloopavond om hen te informeren over het proces tot op heden, de procedure en het definitieve ontwerp.


Woensdag 16 januari 2019 19.00 - 20.00 uur

Locatie: Buurthuis de Wachter (Oudorperdijkje 65, Alkmaar).


De foto bij dit artikel betreft het allereerste bouwplan.