Kort nieuws Oudorp

“Zingen maakt je gelukkig”

Zingen maakt je gelukkig, geeft je energie en is het beste antistressmiddel.

Kom het zelf proberen bij Nederpopkoor "Van Eigen Bodem", wedden dat jij het ook kan!!! Loop een keertje binnen tijdens onze wekelijkse repetitieavond op dinsdag van 20-22 uur bij Partycentrum Meereboer, dan kan je proberen en voelen hoe wij met ons koor repeteren.

We zingen liedjes van Nederlandse bodem, o.a. Oceaan van Racoon, Niet of nooit geweest van Acda en de Munnik en Mensen van de 3J's. Leden van alle leeftijden, mannen en vrouwen, zijn welkom.

Tevens zoeken wij leden die naast het zingen ook een muziekinstrument kunnen bespelen en het leuk vinden om tijdens de toekomstige optredens samen met de dirigent/pianist het koor te begeleiden.

Voor meer informatie NederpopkoorVanEigenBodem@gmail.com.
Sluit je aan bij het leukste koor van Nederland!!!

PS. Wilt u ons zien optreden? Dat kan op Koningsdag 27 april om 12.30 De Geist in Sint Pancras.

Buurtsportcoach in Oudorp

Chantal Thomas is buurtsportcoach, met als werkgebied Oudorp en De Mare. Als buurtsportcoach creëert en ondersteunt ze het sport- en beweegaanbod in Alkmaarse wijken. Zij is hét aanspreekpunt voor vragen over sporten en bewegen in de wijk voor sportaanbieders, instanties en bewoners.

Sinds 1 oktober is Chantal Thomas actief als buurtsportcoach in de wijken Oudorp en De Mare. Chantal is momenteel buurtsportcoach van de gemeente Uitgeest en vindt het ontzettend leuk om nu ook deze coördinerende rol in Alkmaar op zich te nemen. Zij is vaak aanwezig in en rond deze wijken om te zien wat er speelt en om actief op zoek te gaan naar vragen en mogelijkheden.

 “Ik ben dagelijks bezig om verbindingen te leggen tussen de inwoners van de wijk en sportaanbieders om er zo voor te zorgen dat er een passend sport- en beweegaanbod aanwezig is voor alle doelgroepen. Ik adviseer o.a. sportaanbieders en instanties om ze net even dat duwtje in de rug te geven wat ze nodig hebben. Voor vragen, ideeën en advies kan iedereen bij mij terecht. Ik kom graag in contact met zoveel mogelijk instanties, sportaanbieders en partners.”
Kennismaken met Chantal kan via c.thomas@alkmaarsport.nl, 06-43041145

WhatsApp buurtpreventie Ooievaarsnest

Hallo, ik ben Suzanne de Jong.

In de 10 jaar dat ik met mijn vriend in de Kievitstraat woon, hebben wij nooit van iemand uit de buurt gehoord dat er is ingebroken of dat er overlast is geweest door iemand. Ik vind het een erg fijne buurt om in te wonen! Tot ongeveer een maand geleden ik geritsel hoorde onder ons slaapkamerraam. Ik keek naar buiten midden in de nacht en zag iemand op de uitbouw staan. Wij zijn ons dood geschrokken, maar gelukkig de persoon in kwestie ook. Verder is er niets gebeurd. Om voortaan snel buren te kunnen waarschuwen voor zulke ongewenste types heb ik een whatsapp buurtpreventie app voor het Ooievaarsnest aangemaakt; Kievitstraat, Burgemeester G. Bosstraat, Randersdijk, Doctor Scheylaan, Roerdompstraat, Reigerstraat, Ooievaarstraat, Scholeksterstraat en Lepelaarstraat.

Yogawandeling in ”De Oudorperhout”

Op woensdag 8 mei houdt yogadocente Sophie Mannes een yogawandeling met het thema: “de stilte, de rust in jezelf”.

De rust vinden in elke houding en beweging. Door te observeren en toe te laten wat is, zonder oordeel.

Niets vasthouden, voelen hoe je lichaam daarin ontspant. Ook je denken wordt rustiger. Volledig ademen, dan wordt het stil in jou!

De wandeling is ongeveer 2 km en wordt afgewisseld met lichte yoga-oefeningen, meditatie, stilte en genieten. In het unieke natuurgebied "De Oudorperhout” in Alkmaar.
De start is om 09.30 uur. De wandeling duurt tot 10.30 uur. We verzamelen op het parkeerterrein t/o De Vuyk 16 in Oudorp/Alkmaar

Prijs is € 8,-. Wilt u meedoen, meldt u zich dan wel aan bij Sophie,
per e-mail essentie.sophie@planet.nl of 06-20411409.

District Noord-Holland-competitie roeien
op zondag 3 maart!

Zondag 3 maart is het weer zover!
Na een jaar afwezigheid vanwege vorst, gaan we ervan uit dat deze wedstrijd voor de jeugd en junioren gewoon doorgaat. Dit betekent dat wij zo’n 80 roeiers op onze club mogen verwelkomen voor een dagje roeien en ergometeren. De kinderen roeien in zowel C- als glad materiaal van onze vereniging. De wedstrijd start om 11 uur en zal rond 16 uur afgelopen zijn.

Het wordt vast een gezellige en sportieve dag! Kom lekker kijken op onze mooie plek aan de Hoornse Vaart. Roeit u niet dan kunt u kennis maken met deze prachtige sport!

ARZV-Roei, Beverdam 1, Oudorp

Eetcafé De Wachter

Vanaf 17.00 uur gaat de deur open, waarna de maaltijd vanaf 17.30 geserveerd wordt. Voor aanmelden en afmelden kunt u het volgende nummer gebruiken:

0623785005 (Monique Verwijmeren)

Hieronder ziet u het menu voor het eetcafé in maart:

donderdag 7 maart

soep, gebakken aardappelen, groenten met vlees en een fris toetje.


donderdag 21 maart

lente ui soep, nasi en saté en fruit