Voor Mekaar Oudorp biedt informatie, advies en praktische hulp. Bij Voor Mekaar kan jong en oud met allerlei vragen terecht, bijvoorbeeld over zorg, welzijn, financiën en sociale regelgeving. Voor Mekaar is een samenwerking en bestaat uit vrijwilligers en professionals van MEE & de Wering, WonenPlus Alkmaar, Humanitas, het Taalhuis, Wijkcentrum De Oever en buurthuis De Wachter. Hoewel iedereen weer zo mag binnenlopen bij Wijkcentrum De Oever en buurthuis De Wachter, vinden we het prettig als er vooraf een afspraak wordt gemaakt bij Voor Mekaar. Op deze manier weten we namelijk zeker dat we voldoende tijd en aandacht kunnen bieden. Het Informatiepunt Voor Mekaar is van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur te bereiken op (072) 5117311. Dit loopt via de receptie van Wijkcentrum De Oever.

Lees hieronder verder...

Digitale ondersteuning en de zorgverzekering

Nu zijn vragen over digitale ondersteuning en de zorgverzekering “hot”. Vragen over digitale steun komen vaker binnen. Maar ook vragen over de zorgverzekering komen voorbij zo aan het einde van het jaar. Zoals ieder jaar verandert er ook komend jaar weer het een en ander bij de zorgverzekering. Het is daarom handig om te bedenken of de zorgverzekering nog steeds past bij de wensen en behoeften. Er zijn veel mogelijkheden en veel informatie is op internet te vinden, maar wanneer iemand geen toegang heeft tot internet of graag wat uitleg wil, kan diegene bij Voor Mekaar Oudorp terecht.

Taalvaardigheden verbeteren

Bij Voor Mekaar komen veel mensen die hun taalvaardigheden willen verbeteren. Dit kan d.m.v. individuele ondersteuning. Iedere donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur is er een vrijwilliger van het Taalhuis die graag uitleg geeft over de verschillende mogelijkheden die er zijn en meedenkt en eventueel verwijst. Daarnaast zijn we onlangs gestart met het Taalcafé, iedere vrijdagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur kunnen mensen in kleine groepen Nederlands met elkaar spreken in het wijkcentrum onder het genot van een kopje koffie of thee. Wie liever op een andere manier de taalvaardigheid wil verbeteren kan bij Walk & Talk terecht; iedere donderdagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur wordt er gewandeld door Oudorp en tijdens het wandelen met elkaar gekletst. Op deze manier kunnen mensen de Nederlandse taal beter leren spreken en tegelijkertijd ook Oudorp beter leren kennen en (weer) lekker in beweging komen. Bent u of kent u iemand die graag mee wil doen aan een van deze taalactiviteiten, dan horen we dat heel graag. Aanmelden kan via Voor Mekaar of via de receptie van De Oever, receptie@de-oever.nl (072) 5117311