Open boodschap van de Vereniging Oudorp steunt KiKa

Lieve KiKa vrienden

Op dinsdag 22 juni zijn wij - Co, Ada, Nell en Karin - bij elkaar gekomen. Dit omdat de COVID-19 maatregelen weer verder versoepeld zijn en er weer meer mag, maar ook over de stand van zaken. Hoe staat het met ons doel en gaan we nog verder? Met grote vreugde kunnen we jullie laten weten dat ondanks de stilstand ons doel bereikt is. Al is het woord stilstand niet helemaal waar, want achter de schermen hebben Co, Aad en Ada iedere week toch nog oud papier kunnen ophalen bij twee van onze vaste depots. Mede doordat dit heeft kunnen doorgaan hebben wij ons zo gewenste doel gehaald. Ja, met grote vreugde en ontzettend trots kunnen wij iedereen vertellen dat wij de mijlpaal van € 100.000,00 hebben gehaald!

Maar met pijn in ons hart hebben wij ook besloten om te stoppen met ons mooie Vereniging Oudorp Steunt KiKa. Mede door onze leeftijden en - bij sommige - ook aanwezige gezondheidsproblemen is er tot dit besluit gekomen. Verder hebben we besloten dat wij de officiële afsluiting met het overmaken en overhandigen van de cheque aan KiKa medio november willen laten doorgaan. Jullie zullen begrijpen dat wij ontzettend trots op ons cluppie zijn en gaan de gezelligheid van onze maandagavonden ook vreselijk missen, maar we kunnen niet anders dan reëel naar de toekomst kijken en men zegt niet voor niets, dat je op het hoogtepunt moet stoppen. Ook iedereen die onze vereniging zo heeft gesteund, ons iedere week of maand hebben overladen met zoveel opgespaard oud-papier, de gezellige kletspraatjes, de lekkernijen die ons zijn toegestopt gaan wij ontzettend missen. Ook voor jullie groot respect want zonder jullie inbreng hadden wij dit doel nooit kunnen halen. Onze dank is groot en zo zie je maar weer, samen zijn we sterk!

Dan zijn wij zeker niet vergeten dat er nog meer mensen en bedrijven ons goede doel zo hebben gewaardeerd. Natuurlijk kijken we met veel plezier terug op onze jaarlijkse wandeltochten. De route ieder jaar tot in de puntjes uitgezet door Cita Schats. Een zeer gewaardeerde wandeltocht hebben wij vaak mogen horen, omdat bij ons iedereen kon deelnemen. Mensen met en zonder beperking, jong en oud. En dan een heerlijk appeltje van Rood, en een consumptie van Wijkcentrum de Oever. De verrassing vorig jaar, vlak voor de paasdagen toen Jan-Pieter en Ad, van onze mooie en super gezellige bloemenshop; Bloemgoed 2.0, ons in het zonnetje hebben gezet en prachtige paas stukjes hebben overhandigd. Wat hebben wij hier lang plezier van gehad. Jan en Gré met hun boekenstalletje in Bergen. Wat hebben jullie veel boeken voor onze vereniging uit jullie stalletje verkocht en ook nog de onverkoopbare, kapotte, verkleurde, of verrookte boeken voor onze oud papiercontainers bewaard en geschonken, zodat er niets verloren ging. Ongelofelijk, onze dank is heel groot, want mede door jullie tomeloze inzet hebben wij ons doel tijdens de COVID-19 periode kunnen behalen.