Sinterklaas heeft het druk

Fotografie: Paul van Berkum

Op 17 november kwam Sinterklaas aan in Zaandam, en nog dezelfde dag was hij al in Alkmaar. Dan zou je toch denken rijdt meteen even door naar Oudorp. Dat is maar twee kilometer verder. Maar dat gebeurde niet. Was hij vermoeid, of had hij andere afspraken? Nee, niets van dat alles. Het bleek dat veel cadeautjes moesten worden overgeladen van Pakjesboot 1 naar Pakjesboot 2, de boot waarmee de Sint altijd naar Oudorp gaat. Dat duurde een paar dagen, zodat Sinterklaas eerst maar naar andere steden en dorpen ging en pas afgelopen zaterdag naar Oudorp kon komen.

Oudorp 24 november 2018

Maar toen werd het ook feest! De mensen die op de Kippenbrug stonden zagen hem al toen de boot de Kraspolderbrug passeerde. En even later had omroeper Paul den Hartigh het ook in de gaten: “Kinderen, ik zie ze komen. Zien jullie ook de vlag!” Tegelijkertijd liet de stuurman van de boot de stoomfluit horen en de kinderen met hun ouders of grootouders dromden naar de wallekant. Enkele minuten later had de boot aangelegd en Sinterklaas stapte – enigszins stijfjes, maar wat wil je op die leeftijd – aan wal.

Na een hernieuwde kennismaking met de jongens en meisjes, vertrok de goedheiligman in een paardenkoets naar Partycentrum Meereboer. Ook daar wachtte hem nog een warm welkom. En het werd, zoals elk jaar wel, weer een gezellig sinterklaasfeest in Oudorp.