Beste cafetaria van
Noord-Holland in Oudorp

Fotografie: Paul van Berkum

Fam. Visser

Achter de winkel zitten eigenaar Maico van LOBO en zijn vader al klaar voor dit interview. Twee zeer jong ogende vitale mannen. Wat dat betreft zou je niet zeggen dat Maico zeer volle werkweken maakt en in het geval van Nelis en Tiny hebben gemaakt in het verleden. Je moet hierbij denken aan werkweken van 80 a 100 uur. Maar zoals zoon Maico zegt: “het voelt niet als werk, het is mijn hobby. Zodra ik het als werk ga ervaren, zou ik dit aantal uren niet vol kunnen houden” Hier klinkt veel passie in door.

Snackhouse

Deze passie wordt ook duidelijk als ik praat over snackbar. “LOBO is geen snackbar” word ik verbeterd. “Het is een Snackhouse”. Ofwel een cafetaria. Ik ben een leek en weet dus niet het verschil. Maico legt mij dat eens haarfijn uit: “een snackbar heeft een heel andere uitstraling met veel reclame, biljetten op de ramen en een heel ander prijs-kwaliteit niveau. Een cafetaria heeft hooguit wat reclame op een tv-scherm en beoogt een gezellige uitstraling met en gaat voor de beste kwaliteit.” Een ding wordt mij wel duidelijk noem LOBO nooit een snackbar.

LOBO

De naam valt vaak in ons gesprek. Maar wat betekent het nu eigenlijk. Maico: “Lobo is het Spaanse woord voor wolf. Kenmerk van een wolf is dat hij alleen het lekkerste van zijn prooi opeet. De rest laat hij liggen. Ook wij willen onze klanten het lekkerste voorschotelen. Vandaar de naam: LOBO” Dat Maico helemaal gek is van zijn zaak maakt zijn gouden hanger ook duidelijk. De wolf is het logo van de zaak en dit logo heeft hij in het goud om zijn nek hangen. Dan kun je wel spreken van een ware passie

Prijs

Een jury van vakkundige mensen beaamt dat LOBO haar klanten het lekkerste voorschotelt. Een mystery guest is langs geweest en heeft zeer positieve beoordelingen gegeven dat leidde tot de prijswinnaar van Noord-Holland. Het is niet de eerste keer dat ze deze prijs mogen ontvangen. Sinds 2006 hebben ze negen keer de prijs voor beste cafetaria van Noord-Holland gewonnen. Maico is ook heel trots op de “nationale innovatie prijs” dit is een prijs voor onder andere duurzaam ondernemen en het blijven najagen van nieuwe ontwikkelingen in de horeca. Bijzonder dat dit Snackhouse nu uitgerekend in Oudorp staat. Boffen wij even.

Medewerkers

Maico maakt wel duidelijk dat de prijs ook van de medewerkers is. Zij helpen de klanten en zijn het gezicht van de winkel. De medewerkers hebben dit jaar ook de prijs in ontvangst genomen. Maico en Monique zijn expres tijdens de uitreiking op vakantie gegaan zodat de medewerkers van de uitreiking en felicitaties konden genieten.

Cateringservice

Maico vertelt vol vuur wat LOBO allemaal doet: “naast de winkel hebben we een cateringservice: broodjes, hapjes, warme maaltijden en saladeschotels waarvoor wij zelf de producten klaar maken. We bedienen daarmee de gehele regio en veel bedrijven. We kunnen complete feesten verzorgen. En wil je feest het in een bepaald thema gieten. Ook daar draaien we onze handen niet voor om en regelen we het voor je”

Viertal

Nelis en Tiny zijn LOBO gestart in 1987 en hebben het in 2000 overgedaan aan hun zoon Maico. Waar nodig springen Nelis en zijn vrouw Tiny bij. En samen met Monique, de vrouw van Maico, vormen ze een bijzonder viertal. Een viertal dat door hun gedrevenheid keer op keer weer wordt uitgeroepen tot beste Snackhouse van Noord-Holland: LOBO in Oudorp


http://snackhouselobo.nl