Outdoorpark Alkmaar sluit zomervakantie feestelijk af

 Klimmen en klauteren op de obstakels

Op zaterdag 15 augustus organiseert Alkmaar Sport een sportieve dag ter afsluiting van de vakantie. Iedereen die kennis wil maken met het park, is van 10.00 tot 13.00 uur van harte welkom om de obstakels in het park te overwinnen. De entree bedraagt €2,-. Als klap op de vuurpijl kunnen bezoekers van de zomerafsluiting voor maar €2,65 zwemmen in het naastgelegen zwembad Hoornse Vaart. Tickets zijn verkrijgbaar via www.outdoorparkalkmaar.nl/zomerafsluiting2020

Gecancelde opening in maart

Zondag 29 maart 2020 was de opening van Outdoorpark Alkmaar gepland. Door het Coronavirus ging deze feestelijke opening helaas, maar logischerwijs niet door. Toch laat het Outdoorpark zich niet uit het veld slaan. Alkmaar Sport organiseert alsnog een feestelijke dag ter afsluiting van de vakantie. Tom Leering van Outdoorpark Alkmaar vertelt: “Super jammer natuurlijk dat de opening niet doorging. We vonden dat we toch iets moesten doen om te tonen wat Outdoorpark Alkmaar allemaal te bieden heeft. Daarom kwamen we op het idee om een dag te organiseren ter afsluiting van de zomervakantie’’.

 Klimmen en klauteren op de obstakels

Op deze enerverende dag staat het Obstacle Run parcours van het Outdoorpark centraal. Tom vervolgt: ‘’Er is onwijs veel ruimte op het park vol met obstakels, hindernissen, teamactiviteiten en een boogschietbaan. Mensen die het park niet kennen weten niet wat wij te bieden hebben. Daarom nodigen wij hen, maar ook onze trouwe bezoekers, uit om het park te ervaren’’. Deelnemers klimmen en klauteren over de obstakels boven het water en op het land. Wie niet nat of vies wil worden, kan ook de droge route volgen. Verder is er een springkussen en een stormbaan op het park. Na afloop van de zomerafsluiting, is het mogelijk om een heerlijke duik te nemen in het zwembad. ‘’Genoeg te doen voor een hele dag plezier’’, sluit Tom af. 

Praktische informatie

In verband met het Coronavirus zijn geïnteresseerden verplicht om vooraf in te schrijven via de website. Daarnaast houdt Outdoorpark Alkmaar zich uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM. Meer informatie over het park is te vinden op www.outdoorparkalkmaar.nl/zomerafsluiting2020.