Een onverwachte ontdekkingstocht in je eigen regio

Waarom ver weggaan als we álles in huis hebben voor een onvergetelijke en onverwachte ontdekkingstocht in eigen regio. We hebben de ruimte en wij wonen in een regio met de mooiste natuur, lekkerste gerechten, leukste uitjes, prachtige wandel, vaar & fietsroutes en boeiende musea. We willen deze plekjes graag met u delen en hebben daarom een overzicht gemaakt. Alle plekken zijn met de fiets bereikbaar!

Actie & avontuur

Vergeet de Ardennen of golven in Australië. Je kunt gewoon survivallen bij ons in de duinen en op hele mooie plekken suppen en surfen.

Historie

Ga eens terug in de tijd! Bezoek de ruïne van Bergen of ga nog verder terug en bezoek het Huis van Hilde

Water

Onze regio heeft heel veel water. Zee, meren, kanalen, grachten en meer. En we zijn graag op het water. Lekker een bootje huren of kanoën door het 1000 eilandenrijk.

Kunst & cultuur

Kunst & cultuur: Cultuur snuiven! Plan een dagje uit en bezoek het theater of een museum. Onze regio zit vol met culturele uitjes.

Indoor

Indoor: Een dagje slecht weer? Geen probleem! In onze regio kun je ook te gekke uitjes binnen vinden. Ontspanning: Pak je rust! Dat kan in onze regio. We hebben een overzicht gemaakt van ontspannende uitjes.

Ontspanning

Pak je rust! Dat kan in onze regio. We hebben een overzicht gemaakt van ontspannende uitjes.

Actie & avontuur

De website www.ontdekregioalkmaar.nl biedt een prachtig overzicht van meer dan tweehonderd (coronaproof) uitjes. Alleen al door de mooie foto’s krijgt u zin om er op uit te gaan. In Regio Alkmaar werken de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest samen. Toerisme en recreatie is voor de Regio Alkmaar een belangrijke economische sector. De sector levert een grote bijdrage aan de aantrekkelijkheid van de leefomgeving en draagt economisch bij aan het versterken van de ontwikkeling van kust, stedelijk gebied en platteland. Veiligheid voorop Alle uitjes en tips die op de website staan, zijn coronaproof. De ondernemers en marketingorganisaties volgen de richtlijnen van het RIVM.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u informatie? Neem dan contact op met Miranda van Oostrom via miranda@bureaumvo.nl of telefoonnummer: 06 41432866.