KunstCultuur
Weekend Oudorp
18 en 19 mei 2019

Het is inmiddels een traditie in Oudorp, het weekend met een variatie aan activiteiten op het gebied van tekenen en schilderen, fotografie, keramiek en andere kunstuitingen.

U kunt hiervan genieten door de kunstroute te volgen. Die brengt u bij maar liefst 42 kunstenaars die thuis exposeren of hun werken presenteren op de hoofdlocaties. Daarnaast wordt u een grote verscheidenheid aan muziek-, zang- en dansoptredens aangeboden.

De hoofdlocaties zijn, in willekeurige volgorde Het Vrij Zijn Theater, Music Center Blue, buurthuis De Wachter, Het Witte Kerkje, De Wijkplaats, Partycentrum Meereboer, Winkelcentrum Nyenburg, De Oldeburgh, De Hooischuur, het wijkcentrum De Oever en het winkelcentrum Oudorp.


Openingsfeestavond

Op vrijdagavond de 17e mei zal wethouder Christian Braak in het Vrij Zijn Theater aan de Madame Curiestraat 2a in Alkmaar het weekend officieel openen. Daarna is er live (dansbare) muziek met classics, modern, rock en eigentijdse nummers, verzorgd door de KCW-band onder leiding van Marco Hoogland. Kaarten à € 5,00 p.p. zijn nu te bestellen.


Stempelkaart

Tijdens de KUNSTROUTE kunt u stempels verzamelen bij uw bezoek aan de diverse adressen. Een stempelkaart is te verkrijgen bij de kunstenaars en op diverse locaties. Bij inlevering van de kaart met 5 verschillende stempels dingt u mee naar één van de drie beschikbaar gestelde kunstwerken.


Special nummer Oudorpertijden

Evenals vorig jaar zal er een special van Oudorpertijden over het KCW uitgebracht worden, zowel in de digitale vorm als in een gedrukte versie. Daarin worden de kunstenaars aan u voorgesteld en wordt een overzichtelijke kaart met alle thuis- en hoofdlocaties opgenomen. Natuurlijk krijgt u dan ook uitgebreide informatie over alle optredens.