Kort nieuws Oudorp 2

Gemeente Alkmaar steunt Hortus Alkmaar met vervangende grond

De Hortus in Alkmaar, gelegen aan de Berenkoog in de wijk Oudorp, huurt diverse percelen grond die gezamenlijk de Hortus vormen. De eigenaar van het perceel waarop de productietuin is gesitueerd heeft aangegeven deze grond te willen ontwikkelen. Voor het behoud van deze kavel heeft de Hortus een beroep gedaan op de gemeente voor hulp. De gemeente heeft niet de middelen om dit

Volop spektakel tijdens Goede Vrijdag en Pasen in zwembad Hoornse Vaart

Zwembad Hoornse Vaart bruist tijdens Goede Vrijdag en Pasen van de activiteiten. Bezoekers kunnen zich uitleven op de stormbaan in het 50-meterbad en voor de kinderen die nog niet zo goed kunnen zwemmen, ligt er een Experience Center in het instructiebad. Het animatieteam heeft in de middagen de leukste activiteiten op het programma staan en bij mooi weer is zelfs het buitenbad voor het eerst dit jaar geopend! Daarnaast komt de paashaas op 1e en 2e paasdag langs met chocolade eieren. Het beloven drie spectaculaire dagen te worden!

Wandelen door de geschiedenis van Oudorp

Op 27 april en 25 mei organiseert Stichting Historisch Oudorp weer een wandeling door historisch Oudorp. De wandeling is voor iedereen die de verhalen en anekdotes van en over Oudorp, uit de monden van Gerard en Hans wil horen.
Loop mee met onze gidsen tussen de vele monumenten en luister naar de story over Oudorp.

Start is om 10.00 uur bij het kerkje "De Terp" aan de Herenweg waar het ook mogelijk is om te parkeren. Terugkomst rond 12.30 uur.

Kosten zijn € 3,50 pp, maar bent u donateur van de Stichting Historisch Oudorp, dan betaalt u maar € 1,-.
Wilt u meewandelen, meldt u zich dan wel aan bij mevrouw Tromp via mailadres mjtrompbos@outlook.com. Bij de wandelingen is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

PS: op 23 april kunt u nog een lezing van Hans Nauta bijwonen over “De luchtoorlog boven West-Friesland”. Plaats van handeling: wijkcentrum De Oever; aanvang 20.00 uur.
Toegang € 3,50 of € 1,- voor donateurs.
Graag ook reserveren via mjtrompbos@outlook.com

Toneelvereniging TOP speelt “Blind date in Het Gooi”

Nog geen plannen voor vrijdagavond 17 of zaterdagavond 18 mei? Kom dan kijken naar de doldwaze komedie “Blind date in Het Gooi”, uitgevoerd door Toneelvereniging TOP.
U wordt tijdens de uitvoering meegenomen in de wereld van blind dates en verwarrende situaties.


Een klein hotelletje in Het Gooi. Eén van de gasten heeft hier een blind date. Opeens verschijnen er drie mannelijke gasten, die het allemaal zouden kunnen zijn. Als men dan langs elkaar heen gaat praten, wordt de verwarring steeds groter en weet niemand op het laatst meer wie nu met wie een date heeft. Als dan ook nog een rechercheur zijn intrek neemt in dit hotel en één van de gasten wil arresteren, is het hek van de dam!

Vrijdag 17 en zaterdag 18 mei

Deze doldwaze komedie van Carl Slotboom, naar een idee van Anja Slotboom, wordt vrijdag 17 en zaterdag 18 mei 2019 om 20.00 uur gespeeld in Wijkcentrum De Oever te Oudorp. In de pauze wordt een verloting gehouden, waarbij weer mooie prijzen zijn te winnen. Wilt u dit niet missen?
Kaarten à € 10,- kunt u reserveren via de website www.top-oudorp.nl of stuur een mail naar info@top-oudorp.nl. Graag tot ziens!

Koningsdag 2019 Oranje Vrienden Oudorp pakt weer uit op 27april

Natuurlijk wordt begonnen met de vrijmarkt; vanaf 9:00 uur is die geopend. Wat dan ook open is, is de tent waarin verse koffie en thee wordt geschonken en een oranjegebakje kan worden gescoord. Het is traditie dat bier en andere alcoholica is te verkrijgen als de kinderspelen zijn afgelopen. Op het veld zullen ook een ouderwetse ijscowagen, een snackkar en een köftekraam staan. Voor de inwendige mens wordt dus goed gezorgd.


Omstreeks 10.00 uur kunnen de allerkleinste kinderen spelen in een springkussen en – iets nieuws – in een grote zandbak. Verder is het speelveld helemaal gereserveerd voor de jeugd tot ongeveer 12 jaar. De jongens en meisjes kunnen zich vermaken met allerlei spellen. En De Oranje Vrienden hebben een hele speciale geheime attractie gevonden die om 13:30 uur geopend wordt. Super spannend natuurlijk! Het schijnt dat de attractie in het Verre Oosten heel erg populair is.


Om 13:30 wordt een traditie in ere hersteld; de dansclinic voor de jeugd is terug van weggeweest. Er zijn weer mooie prijzen te winnen met de danswedstrijd.

Vanaf 15.00u is er levende muziek op het koningsfeest. Het is borreltijd en de voetjes kunnen van de vloer. Dit jaar speelt de STAGE ROCK BAND. Deze Noord-Hollandse band bestaat sinds 2002 en brengt een mix van jaren 70, 80, 90 en nul ten gehore.


Om 19:00 uur is het feest te einde. Het zal dan door de Oranje Vrienden Oudorp erg op prijs worden gesteld als men bereid zou zijn te helpen bij het opruimen onder het motto “vele handen maken licht werk”. Dan kunnen de OVO-ers, die al vanaf ’s morgens vroeg in touw zijn, ook nog van de rest van de dag genieten.