Het
Groene Hart klopt!

Wat een fraai gezicht!
Kinderen die bomen planten in het Groene Hart.

Als door een AED-apparaat geactiveerd, komt het kale terrein tot leven. Onder aanvoering van wethouder Christian Braak werden op Boomplantdag 33 fruit- en notenbomen geplant door kinderen van basisschool de Regenboog, basisschool de Sterrenzanger en Heliomare College.


Dankjewel kinderen! En dankjewel sportieve wethouder!

In de zijlijn, naast het gekrioel van de kinderen in de pluktuin, werd een cheque overhandigd door de Heren van Oudorp aan de vereniging Groene Hart Oudorp.


DANKJEWEL SPONSOREN!

In de weekenden die daarop volgden werden 1200 planten geplant waardoor het gebied expressie kreeg. Het amfitheater werd gebruikt als werkplaats voor de workshop insectenhotels bouwen.
Een bijzonder moment dat schreeuwt om herhaling. Met als gevolg voorbijgangers die stoppen om een compliment uit te delen aan de vrijwilligers.


NIEUWTJE:

In het verlengde van deze workshop wordt er momenteel gewerkt aan een paas-evenement.

Info hierover verschijnt op onze site: https://groenehartoudorp.nl/ en op https://www.facebook.com/GroeneHartOudorp


Dankjewel vrijwilligers!


INSECTENHOTELS MAKEN

DANKJEWEL VRIJWILLIGERS!

Direct aansluitend op deze acties plaatste Stadswerk een hekwerk en haag om het speelveld.
De bal blijft hierdoor op het veld en bevordert hierdoor het spel.
Gevolg hiervan was dat 1 dag nadat het hekwerk gereed was twee klassen van basisschool de Regenboog hier fanatiek aan het voetballen waren op het asfaltterrein,
voor het eerst in een heleboel jaren. Dit zien wij graag. Het asfaltveld zal grondig worden schoongemaakt en van nieuwe (handbal- en voetbal-) belijning worden voorzien.


Dankjewel Stadswerk!

DANKJEWEL STADSWERK
VOOR HET HEKWERK!

De speel- en trimtoestellen laten even op zich wachten. De waterhuishouding van het gebied heeft prioriteit. De samenhang met ’t Wuiver en de Herenweg hierin is van belang. Op korte termijn is een rapportage hierover gereed.
Grote kans dat er in het Groene Hart een rioleringsbuis zal worden aangelegd richting Antaresstraat. De vereniging Groene Hart Oudorp heeft ook hierin het volste vertrouwen dat dit op kort termijn zal worden aangepakt waardoor de speel- en trimtoestellen nog vóór de zomer geplaatst kunnen worden. Deze gecertificeerde toestellen zullen op een professionele wijze worden geplaatst in samenwerking met Stadswerk.
Dan is het pas echt feest!