Het is weer lente

Kom ook roeien!


Alkmaar-Oudorp: Op zaterdag 6 april organiseerde ARZV Roei de jaarlijkse LenteDag. Iedereen – van jong tot oud – was welkom aan de Beverdam 1 in Alkmaar om een kijkje te nemen bij de leukste sportvereniging van Alkmaar en omgeving. .

De dag had een relaxte sportieve sfeer

De bezoekers (van 10 tot 80 jaar) kwamen een kijkje nemen in de loodsen, probeerden de ergometer (een roeiapparaat), kregen een rondleiding door een ervaren instructeur of waren geïnteresseerd een instructie-cursus. Boten werden te water gelaten om op de Hoornse Vaart wat heen en weer te roeien. In de kantine stond de koffie, thee, frisdrank en wat lekkers klaar.

De dag had een relaxte sportieve sfeer.

Gezelligheid staat voorop

Roeien is een sport met veel mogelijkheden, je kunt alleen en in teamverband roeien.
Een sport waarmee je je hele lichaam traint met weinig kans op blessures. Door te roeien train je op een ideale manier rug-, buik-, been- en armspieren.

Je kunt optimaal genieten van het buiten zijn. Een wekelijks trainingsrondje of een wat langere toertocht, met een koffiepauze onderweg. Fanatiekere roeiers kunnen mee doen aan wedstrijden. Er worden veel activiteiten georganiseerd, waarbij de gezelligheid voorop staat. Ook worden er regelmatig tripjes naar het buitenland ondernomen.

Roeien is…… met een boot het water op, genieten van de zon,
de kleuren op het riet, de vrijheid voelen.

Meer weten over de roeivereniging of opgeven voor instructie?
Kijk dan op onze website: roei.arzv.nl.

Of bel met Wim de Jong: 06 232 5352

Een actieve jeugdafdeling

De ARZV bestaat al ruim 100 jaar en is met 300 leden de grootste roeivereniging in het noorden van Noord-Holland. Iedereen kan leren roeien en dat zie je ook terug in onze leden: van jong tot oud, van beginner tot oud-toproeier.


Voor de jonge roeiers heeft ARZV Roei een grote en actieve jeugdafdeling. Jeugd tussen de 10 en 18 gaat met elkaar het water op. Daarbuiten worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals een filmavond of een brunch.