Schilderij: Riann v Nieuwkerk

OPENINGSAVOND IN WIJKCENTRUM DE OEVER

Locatie: Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1, 1823 EV Alkmaar start: 20.00 uur, zaal open: 19.00 uur

Toegang: gratis P-ruimte voldoende aanwezig Officiële opening wordt verricht door de stadsdichter van Alkmaar Joris Brussel met zijn voordracht van het speciaal voor het jubileum geschreven gedicht. Muzikale omlijsting: Jan Rovers Jazz band, en zanger en troubadour AlkmaarJan. In de traditie van de afgelopen jaren is er voor de bezoekers een leeg schildersdoek ter beschikking waarop zij (als ze dat willen) in de loop van de avond een (verf)bijdrage mogen leveren, zodat aan het einde van de avond een uniek KCW2021-schilderij is ontstaan! Ook zal op deze avond bekend gemaakt worden wie volgens de jury het beste gedicht of verhaaltje over kunst of Oudorp heeft geschreven.

JAN ROVERS JAZZBAND

De JAN ROVERS JAZZBAND ontstaat in 2017 als Jan Rovers en Henk van Doodewaard les nemen bij Victor Posch om beter te leren improviseren. Na een van die lessen stelt Jan aan Henk voor om op de vrijdagochtend een jazzband te beginnen. Jan weet in heel korte tijd de goede muzikanten voor de band te vinden. Er wordt serieus en met veel plezier geoefend. Ronald Marchand is als meest ervaren muzikant bereid de muzikale leiding te nemen. September 2018 vindt het eerste optreden plaats in een kerk te Heemskerk. Het optreden is een groot succes! Het repertoire bestaat uit traditionele oude jazzmuziek.

De bezetting van de band bestaat uit: Chris Engwerda Sousafoon, Peter Klipp Wasbord, Henk Kotterer Banjo en zang,

Jan Rovers Trombone, Sylvia Huijzer Trompet, Henk van Doodewaard Saxofoon en klarinet, Ronald Marchand Saxofoon en klarinet en muzikale leiding

ALKMAAR JAN

AlkmaarJan, is Jan Tervoort de 48-jarige stadsgids, historicus, zanger en troubadour. Hoewel geboren en getogen in Alkmaar werkte hij de afgelopen 14 jaar als (zingende) stadsgids en historicus in Amsterdam. In augustus 2017 verhuisde hij terug naar zijn geboortestad Alkmaar. Als gids, historicus, zanger en bewoner zit Alkmaar hem inmiddels weer helemaal in de genen. Dit staat garant voor unieke rondleidingen, wandelingen, evenementen, optredens en lezingen in en over Alkmaar. Ga een keer met hem mee!

JORIS BRUSSEL

Joris Brussel (1987) werd in 2008 benoemd tot eerste stadsdichter van Velsen. Hiermee was hij de jongste stadsdichter van Nederland. Sindsdien heeft hij tientallen Nederlandse en Belgische podia aangedaan. Hij publiceerde in diverse dicht- en verhalenbundels en literaire tijdschriften als Tirade en op hard//hoofd. In 2017 was deze oud-stadsdichter van Velsen de nieuwe stadsdichter van Beverwijk. En hij heeft daar vervolgens het stadsdichterschap van Alkmaar aan mogen toevoegen. Zijn dichtwerken zijn inmiddels te bezichtigen op verschillende plekken in de historische kaasstad.