KCW JUBILEUMCONCERT IN WITTE KERKJE DE TERP

Locatie: Kerklaan 4, 1829 BS Oudorp Zondag 17 oktober 13:00 – 17:00 uur

12:45 tot 13:00 uur: Buiten spelen twee violisten: Evie Grootjes (11 jaar) en Marit Pieneman (10 jaar) 13:00 uur: Opening programma met een welkomstwoord van de Burgemeester van Alkmaar mevrouw Schouten 13.20 uur: Joris Brussel, dichter draagt een speciaal gedicht over KCW voor

13:35 uur: JAN ROOBEEK EEN RASECHTE ALKMAARDER EN EEN CHANSONNIER

Alkmaarder Jan Roobeek is gek van de liedjes van de Franse chansonnier. Nederland moet weten wie Georges Brassens was, vindt Alkmaarder Jan Roobeek. Vandaar dat hij de liedjes van de Franse zanger vertaalt, zingt en nu ook uitbrengt op cd. „Brassens brengt troost door je de ellende van anderen te laten ervaren.” Jan was ruim 30 jaar eigenaar van A.J. Coppens, geeft alweer ruim 1 jaar advies aan de klanten van Coppens Alkmaar en heeft toch tijd gevonden voor een nieuw en bijzonder product. Een prachtig boekje met zijn eigen vertalingen van liedjes van George Brassens.

13:55 uur: BOBBIE BLOMMESTEIJN, ZANGERES

Bobbie Blommesteijn (1989) begon haar muzikale carrière op de Haarlemse koorschool. Met het Kathedrale Koor maakte ze concertreizen naar Engeland, Duitsland, Frankrijk en Slowakijke. Tevens verleende ze al op jonge leeftijd haar medewerking aan uitvoeringen van de 8e symfonie van Mahler en de St. Nicholascantate in het Concertgebouw van Amsterdam. Ze werkte in die periode onder andere met Ricardo Chailly en Simon Rattle. Ze was onderdeel van de eerste line-up van de Haarlem Voices, onder leiding van Sarah Barret, bij wie ze ook zangles had. Op haar 14e begon ze haar studie zang aan de vooropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze studeerde bij Manon Heijne. Deze studie vervolgde ze bij Sasja Hunnego aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast haar werk als soliste is Bobbie een veelgevraagd ensemblezangeres. Zo is ze verbonden aan het Laurens Collegium, Collegium Vocale Gent, het Nederlands Kamerkoor en is ze regelmatige te horen in verschillende gelegenheidsensembles. Tevens schrijft ze haar eigen liedjes, en werkt ze regelmatig samen met zanger & liedschrijver Rufus Kain.

14:20 uur: GUIDO VAN DE MEENT, PIANIST EN ZANGER

Guido van de Meent (1981) won in 2008 het Concours de la Chanson in de Kleine Komedie te Amsterdam. De jury, bestaande uit o.a. Liesbeth List en Tonny Eijk noemde hem het Franse lied zélf en prees zijn "authenticiteit in de theatertraditie". Hierna volgden vele optredens in binnen- en buitenland(Frankrijk, Duitsland, India etc.) Tijdens een festival in Bulgarije leerde hij zangeres Alexandra Fits kennen met wie hij diverse theaterprogramma's en een cd zou gaan maken. In 2015 werd hun programma "Ma plus belle histoire d'amour" met orkest uitgeroepen tot "Concert van het Jaar" bij Roemeense muziekprijzen. Verder waren zij supportact bij Richard Clayderman en zijn ze geselecteerd voor een optreden in Carnegie Hall, New York.

De afgelopen jaren schreef Guido de kindervoorstelling "Tollerland", speelde hij een duo-voorstelling met cabaretier

Patrick Nederkoorn: "Frankrijk voor de thuisblijvers". Hij zal hem tevens op de piano begeleiden tijdens diens nieuwe voorstelling.

15:20 uur: IRIS KROES, HARPISTE EN ZANGERES

Iris Kroes is geboren op 11 november 1992 en is afkomstig uit het Friese Drachten. Ze zingt al sinds zij kon praten en speelt al ruim 15 jaar harp. Hierbij heeft Iris Kroes een unieke combinatie gevonden. Met haar stem raakt ze de gevoelige snaar. Iris Kroes, een artieste in hart en nieren, trok met haar verbluffende deelname aan The Voice of Holland meteen de aandacht. Bijna vier miljoen Nederlanders zagen haar de finale van The Voice of Holland 2012 winnen, maar gek laat ze zich niet maken. Nuchterheid is de sterkste kracht van de 27-jarige Iris. “Ik ben maar gewoon Iris uit Friesland,” benadrukt ze. ‘’Ik wil gewoon zo lang mogelijk voor mensen kunnen zingen, mijn stem kunnen delen en liedjes schrijven. Muziek is alles voor me, ik ga er helemaal in op. Dat zal altijd zo blijven.” Iris is dankzij haar unieke combinatie een graag geziene gast op evenementen op bijzondere locaties, zo heeft Iris meerdere malen voor leden van het Koninklijk Huis opgetreden, tourt ze al jaren met haar eigen #IrisCruise show de wereld over als guest entertainer op cruiseschepen en speelt ze veel met orkesten.

Iris omschrijft zichzelf als een levensgenieter en een optimist. Die eigenschappen zijn terug te horen in de manier waarop ze over haar leven als muzikant praat. “Ik zie dit als een avontuur waar ik enorm van geniet,” vertelt de zangeres. “Ik wil altijd hard blijven werken en veel gaan leren, want ik ben nog lang niet uitgegroeid. Mijn schip (soms letterlijk) vertrekt vanaf rivieren de grote oceaan op en ik geniet van elk moment”

Website | Facebook pagina

16:00 uur: ENZO KOK, VIOLIST

Ik ben geboren op 14 augustus 2002. Sinds ik het mij kan herinneren, wilde ik viool spelen. Ik keek urenlang naar de dvd's van André Rieu. Rockte mee op de cd's van David Garrett en luisterde naar klassieke werken van Janine Jansen. Op mijn zesde verjaardag was het dan zover: Ik kreeg mijn eerste vioolles van Ingrid Holleman. Daarna wilde ik alleen nog maar spelen, optreden en elke dag beter worden. Na drie jaar studeren op de Sweelinck Academie, Jong Talentklas van het conservatorium in Amsterdam bij Wiesje Miedema en Eliot Lawson ben ik nu begonnen met mijn bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2018 was ik finalist van het Nederlands Vioolconcours Davina van Wely. In 2019 heb ik de eerste prijs gewonnen in de nationale finale van het Prinses Christina Concours. Als je op de hoogte wilt blijven over mij, bekijk dan mijn hoogtepunten en hou vooral mijn Facebookpagina goed in de gaten!

Foto: Fopper Schut

Website | Facebook pagina

16:45 uur: SPRUIT EN OPPERMAN VOORPROEFJE EIGEN PROGRAMMA!

Carlie is de krullenbol en Eva is de blonde met tatoeages. We hebben elkaar in 2009 leren kennen, tijdens onze studie aan de Dutch Academy of Performing Arts. Daar is ons afstudeerproject uit de hand gelopen tot deze samenwerking: Spruijt en Opperman! In 2016 debuteerden we met onze voorstelling ‘Zij en Ik’, die t/m 2019 in de Nederlandse theaters te zien was. Daar was jij natuurlijk bij! Niet? Check dan even onze speellijst wanneer je naar ons kunt komen kijken. Jij wil later toch ook kunnen zeggen: ‘Ik heb die meiden nog zien spelen toen ze nog niet wereldberoemd waren.’?