KCW FESTIVAL CLASSIQUE IN WITTE KERKJE DE TERP

Locatie: Kerklaan 4, 1829 BS Oudorp Zaterdag 16 oktober 13:00 – 17:00 uur

13:00 uur: LEERLINGEN VAN ANKE HILLIER ZINGEN SOLO’S EN ENSEMBLE

Maartje Keijzer Janneke Koetsier Sophie Hillier

Bocca e Mani: Anke Hillier, sopraan en Janneke Koetsier, piano Spelen Mozart pianoconcert 23 quatre mains en stukken voor fluit en piano Leerlingen van Janneke Koetsier: Sophie Hillier (Zicht op Talent) en Lily Wang op piano

ANKE HILLIER

Anke Hillier-van der Kooij werd geboren in Delft op 7 september 1980. Ze studeerde solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze in mei 2005 afstudeerde. Ze zong in vele projecten, in oratorium en opera. Samen met Janneke Koetsier vormt zij duo Bocca e Mani. Het duo musiceert graag samen en nemen dan operarepertoire, alsook romantische liederen op hun lessenaar. Anke heeft een grote passie voor lesgeven en werken met jong talent. Ze geeft zanglessen en cursussen, begeleidt tieners naar het conservatorium en is dirigente van het door haar opgerichte Young Opera Noord Holland.

JANNEKE KOETSIER

Janneke Koetsier volgde haar eerste pianolessen op 6-jarige leeftijd. Op 15-jarige leeftijd werd zijn toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium. Haar studie sloot ze af aan het Alkmaars Conservatorium. Ze heeft een pianolespraktijk in de wijk Oudorp Alkmaar. Ook treedt ze op als begeleidster en soliste. Als repetitor begeleidt zij opera’s, cantates en oratoria bij (semi) professionele gezelschappen. Tevens verzorgt ze muzikale/instrumentale intermezzo’s bij concerten en levensgebeurtenissen. Verder geeft ze huisconcerten en recitals in de regio Noord-Holland.

Sophie Hillier

Bocca e Mani

Lily Wang op piano

15:00 uur: FAMILIEVOORSTELLING PETER EN DE WOLF

door Klarinetkwartet Focus, met vertelster Sabine Kirsten Muzikaal sprookje van Sergei Prokofjev

KLARINETKWARTET FOCUS

Het klarinetkwartet bestaat uit de klarinettisten Steffen Snip, Nienke de Jong, Ben Wezel en Maartje Peek. Deze vier goede collega’s hebben hun schreden binnen de Noord-Hollandse ‘klarinetwereld’ al flink verdiend. Zij zijn alle vier werkzaam bij diverse muziekscholen, basisscholen, werken als privé docent en/of dirigent, arrangeren én geven zelf natuurlijk ook regelmatig concerten in diverse formaties. Als Focus zoeken zij interessante nieuwe stukken voor de kwartetbezetting maar schuwen ook zeker niet de goede arrangementen van bekende muziek. Zij vinden een goede balans daarin zeer belangrijk, voor zichzelf én het publiek. Ook brengt het kwartet meer muziek op school door schoolvoorstellingen te geven van klassieke werken. Voor deze voorstellingen maken zij ook uitstapjes naar de saxofoon. Het complete wagenpark aan instrumentarium wordt dan aangesproken, van de piepkleine esklarinet tot en met de reuze baritonsaxofoon.

PETER EN DE WOLF – SERGEJ PROKOFJEV

Peter is een jongen van ongeveer 8 jaar die bij zijn opa woont. Bij opa wonen ook een kat, een vogeltje en een eend. Peter mag niet alleen buiten het hek spelen, want in het bos zit een wolf. Op een dag komt de wolf uit het bos. Hij heeft honger… Peter en de wolf is een bijzonder verhaal. Het wordt verteld met woorden én met muziek. De mensen en dieren in het verhaal worden allemaal door een instrument of instrumentgroep gespeeld. Kwartet Focus speelt een door Steffen Snip gearrangeerde versie van Peter en de wolf waarin 11 verschillende klarinetten en saxofoons de personages en het verhaal in muziek omzetten. De vertelster is Sabine Kirsten.

Sabine Kirsten.

16:00 uur: JONGE TALENTVOLLE MUZIKANTEN

Beiyang Zhang, piano Elias en Artur Hagel Franco, piano solo, piano 4mains en cello/piano

ELIAS EN ARTUR HAGEL FRANCO

Elias was nog maar twee toen hij een iets oudere vriendin hoorde piano spelen en meteen verliefd werd. Ondanks zijn leeftijd was het duidelijk dat Elias zonder moeite een half uur aan de piano kon oefenen. Naast een zeer ontwikkelde techniek en muzikaliteit speelt Elias met volwassen emoties en controle die niet vaak worden gezien op zijn leeftijd.  Artur ‘componeerde’ aan de piano voordat hij met lessen mocht beginnen, en startte op zijn derde jaar met pianolessen. Op zijn vijfde jaar startte hij met cello. Componeren vindt hij nog steeds erg leuk en inmiddels zijn de eerste duetten voor cello en piano geschreven.