Sportnieuws

Kom van die bank af en doe mee met SportWerkt!

Start: 1 april 2019


Kunnen we je steunen?

Is het nog niet gelukt om je goede voornemens om te zetten in daden? Zit je voor jouw idee nog steeds teveel op de bank? Wil je wel vooruit, maar loop je nog vast? Grijp nu je kans en meld je aan voor SportWerkt! Dit project kan je net het steuntje in de rug geven die je nodig hebt. Je gaat drie dagdelen in de week sporten (tennis, bootcamp, yoga, etc.) en één dagdeel in de week volg je diverse inspirerende en interessante workshops.


Wat het je oplevert?

Deelnemen aan SportWerkt! levert je veel op. Je krijgt een betere conditie en een gezondere levensstijl. Je doet zelfvertrouwen en kennis op. Ook krijg je weer ritme en structuur in je week. Dit kan helpen als je de stap naar bijvoorbeeld werk of een opleiding wil maken. Daarnaast volg je workshops over solliciteren & presenteren, geldzaken, gezonde- en betaalbare voeding en over de kwaliteiten die je bezit.


Meld je aan

Dit project is speciaal voor alle inwoners van de gemeente Alkmaar. Wil je graag meer sociale contacten opdoen of fit worden? Meld je dan aan voor SportWerkt!.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Kijk op www.meewering.nl/sportwerkt of neem contact op met projectmedewerker Sanne van Kerkhof
via s.vankerkhof@meewering.nl, tel. 06-53283329.

Start nieuwe weerbaarheidstraining voor kwetsbare kinderen

Meer vertrouwen in eigen vaardigheden

Stichting Sport-Z organiseert vanaf maandag 25 februari de weerbaarheidstraining ‘IkDURF’. De weerbaarheidstraining is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar die geen aansluiting kunnen vinden bij het reguliere aanbod of een GGZ-indicatie hebben. Door middel van de methode Denken, Durven, Doen wordt er gewerkt aan het zelfvertrouwen van het kind. De training vindt plaats in De Meent Bauerfeind.


Programma

Gedurende 8 bijeenkomsten werken de kinderen aan onderwerpen als jezelf leren kennen, negatieve gedachte herkennen en ombuigen, omgaan met faalangst en kritiek, vertrouwen krijgen in eigen handelen en reageren op plagen en pesten. Door te oefenen met ‘ander gedrag’, ervaart het kind succeservaringen, leert hij of zij voor zichzelf op te komen en krijgt hij of zij zo meer vertrouwen in zijn of haar eigen vaardigheden.


Betrokkenheid ouders

Om het gedrag van het kind te veranderen, worden ouders actief betrokken bij de trainingen. Na het aanmelden, neemt de trainer contact op met de ouders. Tijdens dit gesprek wordt de aanmelding doorgesproken, zodat de trainer een goed beeld krijgt van het kind. Aan het eind van de training worden de ouders uitgenodigd om mee te doen met een meedoen-dag.

Aanmelden en meer informatie

De eerste les start op maandag 25 februari om 16.30 uur in De Meent Bauerfeind. Kosten bedragen €120,- voor 8 bijeenkomsten. Ouders kunnen hun kinderen aanmelden via www.sport-z.org/ikdurf
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yalmard Kusten (Projectcoördinator), via y.kusten@sport-z.org.

Sportkenniscafé: Binden en behouden van de jeugd

Op dinsdag 5 maart organiseert Alkmaar Sport in De Meent Bauerfeind een Sportkenniscafé voor Alkmaarse sportbestuurders. Het onderwerp van de bijeenkomst gaat over het blijven binden en behouden van de jeugd binnen sportverenigingen. De inloop is vanaf 19:00 uur en het programma start om 19.30 uur. De toegang is gratis.


Programma

Veel jongeren stoppen met sporten als ze op de middelbare school zitten. Tijdens het Sportkenniscafé wordt er uitvoerig besproken wat u als vereniging kunt doen om te voorkomen dat veel jongeren stoppen met sporten en om deze groep juist te binden aan uw vereniging en te behouden als lid. Daarnaast wordt er nog een presentatie gegeven gericht op vier inzichten voor bestuurders. Hoe spreekt u bijvoorbeeld een medebestuurder aan die zijn afspraken niet nakomt?


Vooraf aanmelden

Het bijwonen van het Sportkenniscafé is gratis. Interesse? U kunt zich vóór vrijdag 1 maart aanmelden bij Sanne Wunderink, s.wunderink@alkmaarsport.nl. Via dit mailadres kunt u eveneens vooraf uw vragen over het onderwerp van het Sportkenniscafé insturen.