Helden van Alkmaar 2021

Piet Ursem - Kolping Boys

Elk jaar rond de Nationale Vrijwilligersdag op 7 december worden namens de Gemeente Alkmaar speciale onderscheidingen uitgereikt aan diverse vrijwilligers die dat jaar zijn voorgedragen voor de medaille 'Held van Alkmaar'. Want zonder vrijwilligers zou de Alkmaarse samenleving er een stuk minder leuk en minder sociaal uitzien. Dit jaar zijn terecht de verdiensten van twee Oudorper helden uitgelicht.

Piet Ursem

Piet is al sinds 1978 (43 jaar!) betrokken bij de jeugd van Kolping Boys. In allerlei rollen in de Pupillen- en Juniorencommissie. En sinds 5 jaar ook nog als verenigingsmateriaalman. Kritisch waar nodig en met een geintje waar mogelijk. Het wedstrijdsecretariaat is op de zaterdagmiddag van Piet, die met zijn onafscheidelijke koffer, een baken van rust vormt in de drukte rondom de voetbalwedstrijden. De club gaat bij Piet voor alles. Zoals wij bij Kolping Boys zeggen: “Een man met een zwart/wit hart!”

Martin Udema – Wijkcentrum De Oever Oudorp Alkmaar / WonenPlus Alkmaar

Martin zet zich op vele verschillende manieren vrijwillig in voor zijn medemens. Hij is actief als barmedewerker bij Wijkcentrum De Oever en doet daar ook wel eens klusjes als dat nodig is. Verder doet hij voor WonenPlus Alkmaar wekelijks boodschappen voor een vaste ‘klant’ en wordt hij ook ingezet voor diverse klussen en ritjes. Tijdens de lockdown-periode bleef hij omzien naar anderen en heeft hij vele buren voorzien van boodschappen. Een man met een groot hart voor de wijk, een luisterend oor voor velen en oprechte compassie voor allen.

Martin Udema